Çınar Ağacı Yaprağı Nasıl Kullanılır: Çınar ağacı Türkiye topraklarının tamamına yakın tüm bölgelerinde yetişen, Çınar ağacı yaklaşık olarak 50-60 metreye kadar uzayan, kumlu ve çakıllı toprakları çok seven, aynı zamanda çok hızlı gelişen, çok uzun ömürlü bir ağacın yaprağıdır. Çınar ağacının yaprağı' kozalağı da sağlık açısından oldukça faydalıdır. Çınar ağacı yaprağının kürü romatizma ve kireçlenme hastalığı için çok fayda sağlamaktadır.
Çınar Ağacı Yaprağı Çayı Hazırlanışı ve Kullanımı
Yapılacak olan önce 1 su bardağı temiz klorsuz suyun içerisine, kurutulmuş ve küçük doğranmış olan 1,5 yemek kaşığı çınar yaprağını ilave edelim. Hazırladığımız bu karışımı, orta harda en çok bir dakika kaynatarak, ocaktan alalım. Daha sonra soğumaya bırakalım, Ilık olan çayı bir süzgeç yardımıyla süzelim, hazırladığımız çınar yaprağı çayını sabah kahvaltı sonrası öğlen yemeği yemeden yarım saat önce günlük iki su bardağı içilmelidir. Çınar yaprağı çayından fayda görmek için bu çay yaklaşık olarak iki hafta düzenli olarak içilmelidir. Bu süreden sonra 4 gün ara vererek, tekrardan iki hafta aynı şekilde devam edilerek süre tamamlanmalıdır. Çınar yaprağı kullanımında sürekli olarak taze hazırlanırsa çok daha yararlı olacaktır. Ayrıca çınar yaprağı çayı, Yanık olan cilde de faydalıdır. Hazırladığımız çınar yaprağı çayını bir pamuk yardımıyla yanık olan cilde tonik olarak günlük üç öğün düzenli olarak bir hafta sürüldüğünde çok fayda sağladığını göreceksiniz.
Çınar Ağacı Yaprağı Faydaları Nelerdir?
Çınar yaprağı çayı düzenli kullanıldığında vücutta bulunan ödemi atmaya faydalı olur.
Çınar yaprağı çayı diş eti iltihaplanmalarına karşı tedavi edici etkiye sahiptir.
Çınar yaprağı çayına sirke ilave edilerek mide bulantısı giderilir.
Çınar yaprağı çayı saçlar için çok fayda sağlar.
Çınar yaprağı çayı düzenli kullanıldığında eklemlerdeki kireçlenmeyi önler.
Çınar yaprağı çayı romatizmal hastalıklar için fayda sağlar.
Çınar yaprağı çayı böbreklerde bulunan kumları döker.