{ "title": "Çınar Yaprağı Ardıç Yağı", "image": "https://www.cinaryapragi.gen.tr/images/Cinar-Yapragi-Ardic-Yagi-29.jpg", "date": "21.01.2024 03:37:44", "author": "Münire Taş", "article": [ { "article": "Çınar Yaprağı Ardıç Yağı, En etkili şifalı bitkilerinden bir tanesidir. Hareketsiz oturarak çalışmak zorunda olanlar, yaşlı insanlarda ve sporcuların sporu bıraktıktan sonra karşılaştıkları eklem ağrıları, kemik ağrıları, bel fıtığı, boyun fıtığı, romatizmal ağrılar insanları zor durumda bırakır. Çınar yaprağı ve ardıç yağı bu ağrıları hafiflettiği ve giderilmesinde büyük rol oynar. Ayrıca vücudun her bölgesinde oluşan kireçlenme ve kas ağrılarını tedavi edici özelliğe sahiptir. Çınar yaprağı ardıç yağı, bu ağrıların giderilmesi daha etkili olması için birlikte tavsiye edilmektedir. Çınar yaprağı kürü uygularken eş zamanlı olarak ağrı olan bölgeye ardıç yağı mesaj yaparak sürülür.

Çınar Yaprağı Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

Çınar yaprağı sağlığa birçok faydası vardır. Kemik ve eklemleri besleyerek kireçlenmeyi önler, bel ve boyun fıtığı tedavisinde kullanılır. Vücutta ödem oluşmasını engeller, yaraların ve yanık yaralarının iyileşmesini sağlar, mide bulantısı önler. Saç derisini besleyerek saç sağlığını korur saç dökülmesi ve kepeklenmeyi önler. Çınar yaprağı, mükemmel bir antidepresan olma özelliği taşır ve epilepsi hastalığına iyi gelir. Ardıç yağı doğal bir bitkiden elde edildiği için kimyasal madde bulunmaz. Bu yüzden insan sağlığına sayısız faydaları vardır. Başta kemik ağrıları, eklem ağrıları, bel fıtığı, boyun fıtığı ve romatizma ağrılarını olmak üzere birçok hastalığa tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ayrıca kan temizler, kansızlığa iyi gelir ve kandaki zehirli maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Vücuttaki ödemi atarak şişkinlik şikâyetini giderir.

Çınar Yaprağı Ardıç Yağı Kullanım Alanları

Çınar yaprağı ardıç yağı birlikte kullanıldığında, romatizma ve kireçlenme tedavisinde faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Çınar yaprağı kürü hazırlamak için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Çınar yaprağı derin yırtıklı, ağustos ayının sonunda toplanarak kurutulmalıdır. Ayrıca çınar yaprağını yol kenarındaki ağaçlardan toplamak doğru değildir. Yere düşen yapraklar paslanmış olabileceği için dikkat edilmelidir. Çınar yaprağı ağzı kapalı cam kavanozda muhafaza edilmesi ve saklama süresi bir yılı geçmiş olan yapraklar kullanılmamalıdır.

Kireçlenme ve romatizma ağrılarını için, iki adet çınar yaprağını ezerek bir bardak kaynamış suya atarak bir dakika kaynatılır. Ilındıktan sonra sabah kahvaltıdan 2 saat sonra ve akşam yemeğinden sonra içilir. Öte yandan 1 tatlı kaşığı ardıç yağını zeytinyağı ile karıştırılarak pamuk yardımıyla ağrıyan bölgeye sürülebilir. Bu işlemi gününde bir kez uygulanmak gerekir. Çınar yaprağı kürü her gün taze olarak hazırlanması ve düzenli bir şekilde ardıç yağı ile uygulanması gerekmektedir. Bel fıtığı ve boyun fıtığı için çınar yaprağı kürü aynı şekilde uygulanır. Ardıç yağı fıtık olan bölgeye 5-10 dakika masaj yaparak uygulanır. Çınar yaprağı, ardıç yağı düzenli kullanılmadığı takdirde bir faydası olmaz sonuç alınamaz.
" } ] }