{ "title": "Çınar Yaprağı Nasıl İçilir", "image": "https://www.cinaryapragi.gen.tr/images/Cinar-Yapragi-Nasil-Icilir-54.jpg", "date": "19.01.2024 03:43:05", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Çınar Yaprağı Nasıl İçilir, Çınar ağacı çınargiller ailesinden olan bir ağaçtır. Çınar ağcı çok iri gövdeli ve uzun ömürlü olarak ülkemizin hemen, hemen her bölgesinde ve her yerinde yetişe bilen bir ağaç türü olduğu bilinir. Çınar ağacı Ana vatanı olarak Asya ve Kuzey Amerika olarak bilinir. Çınar ağacı iri gövdesine oranla çok dayanıklı ve yaprakları da diğer birçok ağaca oranla oldukça büyüktür. Çınar ağacı yaprağı yapılan araştırmalar sonucunda sağlık bakımından çok faydalı olduğu bilinmektedir. Çınar ağacı yaprağı birçok hastalığın bitkisel tedavisinde ön sıralarda kullanılmaktadır. Çınar ağacının yaprağının iyi geldiği rahatsızlıklardan bahsedecek olursak bunlar eklemlerde oluşan kireçlenmeler, romatizma hastalıkları ve depresyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili olduğu bilinenler arasındadır.

Çınar Yaprağı Nasıl İçilir

Çınar yaprağı birtakım işlemlerin ardından hazırlanarak yapılan çınar yaprağı içilmesi genellikle orta yaş üzeri kişilerde çok fazla rastlanan eklem romatizmaların tedavisinde kullanılarak oldukça iyi sonuçlar elde edildiği bilinenler arasındadır. Ayrıca çınar yaprağı dışında çınar ağacının kabukları da ateş düşürücü ve kabız yapıcı özelliğinin de olduğu bilinenler arasındadır. Çınar yaprağı nasıl içilir, yeteri kadar alınarak yalnız bu yaprakların olgunlaşmış olanlarından seçilmesi önemlidir. Alınan çınar yaprağı soğuk su ile iyice yıkanarak ve küçük parçalar halinde el ile koparılır. Daha sonra parçalanarak hazırlanan çınar yaprağı önceden kaynatılmış su içerisine ilave edilir. Çınar yaprağı nasıl içilir, Sıcak su içerisine konulan çınar yaprakları kısık ateş üzerinde yaklaşık olarak 1 dakika kadar kaynatılır ve demlenir. Bir süre demlenen çınar yaprağı sıcak şekilde süzgeç yardımı ile süzülerek bir kenara alınarak ılıması sağlanır. Ilıyan çınar yaprağı özellikle akşam saatlerinde yemeklerden yaklaşık 1 saat önce ve gece yatarken yeteri kadar içilir. Çınar yaprağınasıl içilir, bu aşamada dikkat edilecek altın kurak ise ilk içim ile ikinci içim arası en az 3 saat olmalıdır. Ayrıca çınar yaprağının içilmesinde diğer dikkat edilmesi ve faydalı olması için yapılması gerekenler ise hazırlanan çınar ağacı yaprağı şurubu mutlaka aç karnına tüketilmelidir. Her kullanımda da taze olarak hazırlanmalı ve tüketilmesi de son derece önemlidir. Son olarak çınar yaprağı kaynatma süresidir bu süre 1 dakikadan asla fazla olmamalıdır.

Çınar Yaprağı İçilmesini Gerektiren Durumlar

Çınar yaprağı gerek içilmesi gerek ise hazırlanan kürler ile aşağıda bahsi geçen rahatsızlıkların önlenmesi ve giderilmesinde kullanılmaktadır. Bunlar:

" } ] }