{ "title": "Kireçlenmeye Çınar Yaprağı", "image": "https://www.cinaryapragi.gen.tr/images/Kireclenmeye-Cinar-Yapragi-48.jpeg", "date": "21.01.2024 03:36:36", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kireçlenmeye çınar yaprağı, sayesinde hastalığın doğal yollarla tedavisine sağlanmış olur. Yaş ve hareket kabiliyetinin azaltılması gibi nedenlere bağlı olarak eklem yerlerinde meydana gelen kireçlenme bir süre sonra fiziksel hareket etmenin zorlaşmasına ve şiddetli ağrıların yaşanmasına sebep olabilir. Kireçlenmeden korunabilmek için klasik hale gelen hareketlerin devam ettirilmesi çok önemlidir. Fiziksel aktivite arttıkça kireçlenme ihtimali daha da azalır. Kireçlenmenin tedavisi için genellikle ilaçla tedavi metodu kullanılır. Fakat hastalığın çok ilerlediği evrelerde ilaç hastanın ağrılarını dindirmeyebilir. Bunun için bazı hastalarda fizik tedavi veya ameliyat gibi daha kesin çözümler getirecek yöntemleri de başvurulabilir. Fakat her hastalıkta olduğu gibi kireçlenmenin de doğada bulunan mucizeler kullanılarak tedavi edilmesi mümkündür. Hastalar bazen limon kabuğundan medet umar. Bu etkili bitkinin yanı sıra çınar yaprağı da tavsiye edilir.

Kireçlenmeye çınar yaprağı nasıl kullanılır?

Çınar yaprağına ulaşmak çok kolaydır. Daha çok nehir gibi akarsu kenarlarında yetişen çınar ağacından toplanacak çınar yapraklarının kurutulması gerekir. Romatizma hastalıkları için kullanılması tavsiye dilen çınar yaprağı girintili çıkıntılı görünümde olandır. Eğer çevrenizde yapraklarını toplayabileceğiniz çınar ağacı yoksa onun yerine kurusunu aktardan temin edebilirsiniz. Topladığınız yaprağı serin ve kuru bir yere serilmiş bezin üzerinde kurutun. Daha sonra iyice ufalayıp yaklaşık 200 ml miktarındaki suya 3 tatlı kaşığı dolusu çınar yaprağı atarak tam 1 dakika kaynatın. Ilık haldeyken süzerek için. Karşımı taze olarak hazırlamaya özen gösterin.

Kireçlenmeye çınar yaprağının faydalı olabilmesi için yaklaşık 4 hafta boyunca günde iki su bardağı olacak şekilde tüketilmesi gerekir. Çayın öğün aralarında aç karnına içilmesi tavsiye edilmektedir. Yan etkisi olmayan çınar yaprağı daha birçok hastalığın tedavisinde de etkin olarak kullanılmaktadır.
" } ] }